składniki na ok 12 tartaletek :
kruchy spód:
kruchy spód:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 120g zimnego masła
- 6 łyżek cukru
- 2 jajka
- szczypta soli
Foremki wysmarować tłuszczem. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Ciasto nałożyć do foremek, dokładnie dociskając.
Piec przez ok 22 minuty.
masa śmietankowa:
2 duże jajka
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1,5 łyżki mąki pszennej
szczypta soli
4 łyżki cukru
ok 10 łyżek śmietany 18%
szklanka jagód
Mmm, pyszności :)
OdpowiedzUsuńooo pyszne, to ewidentnie moje smaki :)
OdpowiedzUsuńOjej jakie pyszne babeczki :)
OdpowiedzUsuńTrzeba będzie w końcu otworzyć ten słoik z jagodami... ;)
OdpowiedzUsuń