ciasto jabłkowe na zimno

ciasto jabłkowe na zimno
 Jedno z ciast bez pieczenia. Dwa smaki galaretki w połączeniu z jabłkami na herbatnikowym spodzie.



  • ok 4 jabłka
  • 2 galaretki porzeczkowe
  • 1 galaretka o smaku kiwi
  • opakowanie herbatników
Obrane jabłka uprażyć. Gdy będą jeszcze gorące dodać do nich 2 galaretki porzeczkowe (przygotowane wg przepisu na opakowaniu) i wymieszać.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem, następnie herbatnikami.
Gdy galaretka z jabłkami ostygnie, wstawić ją do lodówki i poczekać do lekkiego stężenia. Następnie wyłożyć ją na herbatniki i wyrównać łyżką.
Przygotować galaretkę o smaku kiwi i również odstawić do lekkiego stężenia.
Gdy galaretka nie będzie już płynna - również wyłożyć ją do formy na ciasto.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (kilka godzin, najlepiej na noc).


7 komentarzy: