- szklanka jagód,
- 2 jajka,
- 3 łyżki roztopionego masła,
- 2 szklanki mleka,
- szczypta soli,
- 2 łyżki cukru,
- 1 łyżka cukru trzcinowego,
- 2,5 szklanki mąki pszennej
Zmiksować jagody, następnie dodać jajka, cukier, masło, sól.
Teraz dodać mleko i mąkę do uzyskania konsystencji półpłynnej.
Ciasto odstawić na 15-20 minut. Następnie smażyć naleśniki na tłuszczu.
Propozycja podania: z jagodami, cukrem pudrem lub z serkiem białym i jagodami
pychota :)
OdpowiedzUsuńAleż smakowite zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńmm musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńPyszności! I bardzo apetyczne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńMuszą być przepyszne, ja robiłam czekoladowe z bananami(,kuchnia lidla,), również pychota :)
OdpowiedzUsuńOszalałem na ich punkcie, rewelacja! :)
OdpowiedzUsuń