jagodowe naleśniki


jagodowe naleśniki
Żeby nawet zwykłe naleśniki nie były nudne, dodajmy trochę jagód.. ;)





  • szklanka jagód,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki roztopionego masła,
  • 2 szklanki mleka,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka cukru trzcinowego,
  • 2,5 szklanki mąki pszennej

Zmiksować jagody, następnie dodać jajka, cukier, masło, sól.
Teraz dodać mleko i mąkę do uzyskania konsystencji półpłynnej.
Ciasto odstawić na 15-20 minut. Następnie smażyć naleśniki na tłuszczu.

Propozycja podania: z jagodami, cukrem pudrem lub z serkiem białym i jagodami

6 komentarzy:

  1. Ależ smakowite zdjęcie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności! I bardzo apetyczne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszą być przepyszne, ja robiłam czekoladowe z bananami(,kuchnia lidla,), również pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oszalałem na ich punkcie, rewelacja! :)

    OdpowiedzUsuń