Ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym

Przepis bardzo prosty, ale jeszcze nie widziałam u nikogo ze znajomych ;)
Polecam jako urozmaicenie codziennego obiadu :)

W tle moje osobiste zdjęcie, ponieważ zasugerowano mi, że umieszczam na blogu fotografie nieswojego autorstwa..
dla niedowiarka.










Potrzebujemy:
Ziemniaki
Bazylie
Oregano
Sól
Pieprz
Czosnek lub pieprz czosnkowy
2 łyżki masła

Ziemniaki obieramy, myjemy i nadkrajamy uważając aby ich nie przeciąć ( tak jak na zdjęciach ), solimy i pieprzymy. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy resztę składników. Gdy masło całkowicie roztopi się  a składniki połączą , zdejmujemy z palnika. Ostrożnie i dokładnie, za pomocą łyżki nakładamy masło ziołowe na nadkrojone ziemniaki. Pieczemy w piekarniku. Temp 180stopni. Około godziny.

4 komentarze:

  1. Takie ziemniaczki są najlepsze!;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie ziemniaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo fajny pomysl na ziemniaczki , na pewno wyprobuje :)

    OdpowiedzUsuń