ciasto marchewkowo - kokosowe

Do podstawowego przepisu, który był niedawno na blogu, postanowiłam dodać trochę zmian, ponieważ zostały mi niewykorzystane marchewki :) I tak powstało ciasto marchewkowo - kokosowe.




składniki:

1,5szklanki mąki pszennej
3 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki płatków migdałowych
1łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki soli
1 szklanka cukru (najlepiej brązowego)
2/3 szklanki oleju
3 jaja
1 szklanka marchewki startej
Opakowanie cukru waniliowego

przygotowanie:
 
1. Wszystkie składniki (oprócz płatków migdałowych i wiórek kokosowych ) mieszamy mikserem. 
2. Dodajemy 2 łyżki wiórek kokosowych. Mieszamy. 
3. Przelewamy ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. 
4. Na wierz sypiemy równomiernie płatki migdałowe i łyżkę wiórek kokosowych.

Piekarnik 180stopni
Czas pieczenia 45minut

5 komentarzy:

  1. Chciałam właśnie zrobić ciasto marchewkowo-kokosowe, bo to świetne połączenie! Na pewno wyszło pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. o tak, wyszło bardzo smaczne ;))

    OdpowiedzUsuń
  3. marchewkowe-pod każdą postacią pokocham :)

    OdpowiedzUsuń