filet z piersi kurczaka w cieście naleśnikowym
na maśle koperkowym
na maśle koperkowym
składniki:
- filet z piersi kurczaka
- jajko
- 1/3 szklanki mleka
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- sól, pieprz, carry, ziarenka smaku, koperek
- łyżka masła
przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka lekko ubijamy z dwóch stron.
2. Przyprawiamy ją wg gustu ( carry, pieprz, sól ).
3. Robimy ciasto naleśnikowe: mieszamy mąkę, jajko, mleko, sól, ziarenka smaku.
4. Na rozgrzewającej się patelni roztapiamy masło z koperkiem.
5. Gdy masło roztopi się, filet z kurczaka zanurzamy w cieście naleśnikowym a następnie smażymy na
patelni.
6. Smażymy na małym ogniu, z obu stron.
Gotowe ;)
I obiad gotowy
OdpowiedzUsuńTakiej odsłony piersi z kurczaka jeszcze nie jadłam ale chętnie wypróbuje :)
AAAAAAAAAAAAAA Ty :)
OdpowiedzUsuńtylko co Ci powiedzieć a Ty już to robisz. :pp
daj spróbować:)
Doris
dodałam od siebie masło koperkowe :P
OdpowiedzUsuńdoobre to, koperek i pierś z kurczaka-intrygujące;D
OdpowiedzUsuńmusiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńAż zgłodniałam patrząc na zdjęcia:)
OdpowiedzUsuńTo musi byc pyszne !
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie;)
OdpowiedzUsuńmusiało? a może najpierw SAMI zróbcie, posmakujcie i wtedy napiszcie komentarz...
OdpowiedzUsuń