filet z piersi kurczaka w cieście naleśnikowym na maśle koperkowym

filet z piersi kurczaka w cieście naleśnikowym
na maśle koperkowym





składniki:
 - filet z piersi kurczaka
- jajko
- 1/3 szklanki mleka
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- sól, pieprz, carry, ziarenka smaku, koperek
- łyżka masła

przygotowanie:
 1. Pierś z kurczaka lekko ubijamy z dwóch stron.
 2. Przyprawiamy ją wg gustu ( carry, pieprz, sól ).
 3. Robimy ciasto naleśnikowe: mieszamy mąkę, jajko, mleko, sól, ziarenka smaku.
 4. Na rozgrzewającej się patelni roztapiamy masło z koperkiem.
 5. Gdy masło roztopi się, filet z kurczaka zanurzamy w cieście naleśnikowym a następnie smażymy na   
     patelni.
 6. Smażymy na małym ogniu, z obu stron.

Gotowe ;)
 
 

9 komentarzy:

  1. I obiad gotowy
    Takiej odsłony piersi z kurczaka jeszcze nie jadłam ale chętnie wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. AAAAAAAAAAAAAA Ty :)
    tylko co Ci powiedzieć a Ty już to robisz. :pp
    daj spróbować:)
    Doris

    OdpowiedzUsuń
  3. dodałam od siebie masło koperkowe :P

    OdpowiedzUsuń
  4. doobre to, koperek i pierś z kurczaka-intrygujące;D

    OdpowiedzUsuń
  5. Aż zgłodniałam patrząc na zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
  6. musiało? a może najpierw SAMI zróbcie, posmakujcie i wtedy napiszcie komentarz...

    OdpowiedzUsuń