składniki:
1,5szklanki mąki pszennej
3 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki płatków migdałowych
1łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki soli
1 szklanka cukru (najlepiej brązowego)
2/3 szklanki oleju
3 jaja
1 szklanka marchewki startej
Opakowanie cukru waniliowego
przygotowanie:
1. Wszystkie składniki (oprócz płatków migdałowych i wiórek kokosowych ) mieszamy mikserem.
2. Dodajemy
2 łyżki wiórek kokosowych. Mieszamy.
3. Przelewamy ciasto do blachy
wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Na wierz sypiemy równomiernie płatki
migdałowe i łyżkę wiórek kokosowych.
Piekarnik 180stopni
Czas pieczenia 45minut
Chciałam właśnie zrobić ciasto marchewkowo-kokosowe, bo to świetne połączenie! Na pewno wyszło pyszne:)
OdpowiedzUsuńo tak, wyszło bardzo smaczne ;))
OdpowiedzUsuńooo z kokosem, fajne ciacho, pycha! :)
OdpowiedzUsuńmarchewkowe-pod każdą postacią pokocham :)
OdpowiedzUsuń;) fajne
OdpowiedzUsuń