- Składniki na 3 porcje:
- 3 duże jabłka (obrane i pokrojone w kostkę)
- Bita śmietana w proszku
- Mleko
- garść orzechów włoskich
- łyżka kakao
- 1 galaretka (np pomarańczowa)
- Posypka do deserów
- Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Rozlać płynną i gorącą galaretkę do 3 wysokich szklanek (docelowych, w których będzie podany deser). Galaretka ma znajdować się na dnie szklanek. Ostudzić i wstawić do lodówki na tak długo, aby galaretka całkowicie stężała.
- Przygotować mus jabłkowy: jabłka podgrzać, często mieszając. Podgrzewać do momentu kiedy zmienią konsystencję i powstanie mus. Ostudzić.
- Przygotować bitą śmietanę wg przepisu na opakowaniu, jednak używając tylko połowy proszku z saszetki oraz połowę porcji mleka. Ubijając śmietanę dodać do niej kakao. Wstawić do lodówki.
- Orzechy: rozłupać orzechy i pokroić je drobno.
Tak przygotowany deser wstawić na godzinę do lodówki. Jest już gotowy do spożycia.
Smacznego !
smakowity ten deser :)
OdpowiedzUsuńPyszny :)
OdpowiedzUsuńZdrowych, radosnych, smacznych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia! Wszystkiego dobrego :)
Brzmi wyśmienicie! :)
OdpowiedzUsuńSuper wygląda :-D Myśle, że jeszcze lepiej smakuje
OdpowiedzUsuńhttp://kogobooks.pl/8182
OdpowiedzUsuń