Idealny dodatek do herbaty, a tym bardziej kawy ;) Nadają się również na śniadanie, ale najbardziej polecam, gdy są jeszcze ciepłe !
BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ
składniki :
- Pół tabliczki czekolady ( deserowej lub mlecznej )
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki cukru
- szczypta soli
- 125g twarożku śmietankowego lub twarogu 3- krotnie zmielonego z wiaderka
- 1/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju
2. Wszystkie pozostałe składniki mieszamy w misce.Można za pomocą miksera. Następnie dodajemy czekoladę i mieszamy łyżką.
3. Otrzymaną masę dzielimy na 10 równych części i formujemy z nich nieduże bułeczki.
4. Układamy bułki na blaszce, którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Smarujemy bułeczki z wierzchu mlekiem i wkładamy do piekarnika.
PIECZENIE : 20 minut, temperatura 200 stopni
mm brzmi smakowicie muszę spróbować ;)
OdpowiedzUsuń