racuchy z gruszkami i cynamonem
2,5 dag drożdży
5 łyżeczek cukru
1 szklanka ciepłego mleka
3 jajka
mąka
gruszki pokrojone w plastry
łyżeczka cynamonu
Drożdże wymieszać z 3 łyżkami cukru i szklanką ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia na 30 minut ( w ciepłe miejsce, pod przykryciem ). Miksujemy jajka, 2 łyżki cukru, mąkę i cynamon. Gruszki w cienkich plasterkach obtaczamy ciastem i smażymy z obu stron.
Gotowe :)
Gruszki i cynamon to sprawdzone i smaczne połączenie ;D
OdpowiedzUsuńracuchy jem tylko z jabłkami, musze kiedyś sprobowac z gruszka ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie połączenie :)
OdpowiedzUsuńKupię jutro gruszki i zacznę smażyć:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe smaki!
OdpowiedzUsuńMniam, porywam od razu kilka! Muszą smakować rewelacyjnie
OdpowiedzUsuńA ile mąki?
OdpowiedzUsuńDosypujemy stopniowo, aż konsystencja będzie gęsta i odpowiednia do smażenia.
OdpowiedzUsuń