racuchy z gruszkami i cynamonem

 racuchy z gruszkami i cynamonem


2,5 dag drożdży
5 łyżeczek cukru
1 szklanka ciepłego mleka
3 jajka
mąka
gruszki pokrojone w plastry
łyżeczka cynamonu

Drożdże wymieszać z 3 łyżkami cukru i szklanką ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia na 30 minut  ( w ciepłe miejsce, pod przykryciem ). Miksujemy jajka, 2 łyżki cukru, mąkę i cynamon. Gruszki w cienkich plasterkach obtaczamy ciastem i smażymy z obu stron.

Gotowe :)


Akcja z gruszką w tle

8 komentarzy:

  1. Gruszki i cynamon to sprawdzone i smaczne połączenie ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. racuchy jem tylko z jabłkami, musze kiedyś sprobowac z gruszka ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kupię jutro gruszki i zacznę smażyć:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, porywam od razu kilka! Muszą smakować rewelacyjnie

    OdpowiedzUsuń
  6. Dosypujemy stopniowo, aż konsystencja będzie gęsta i odpowiednia do smażenia.

    OdpowiedzUsuń