Filet z kurczaka w sosie czosnkowym



Filet z kurczaka w sosie czosnkowym





składniki :
  •  Filet z piersi kurczaka ( Najlepiej podwójny ) – jednak to zależy od liczby    porcji
  •  4 łyżki jogurtu naturalnego
  •  pieprz, sól, szczypiorek
  •  jajko
  •  olej do smażenia
przygotowanie:

Propozycja podania : z brokułami i ryżem.

1.Podwójny filet z piersi kurczaka dzielimy na dwie lub trzy części. Obtaczamy jajkiem roztrzepanym z pieprzem i solą. Smażymy na średnim ogniu ( około 1,5 minuty z każdej strony)

2. Rozgrzewamy piekarnik do 200stopni C.

3. 3-4 łyżki jogurtu naturalnego mieszamy z czosnkiem granulowanym, pieprzem, szczypiorkiem i blendujemy lub po prostu mieszamy.

4. Kurczaka z patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego, tak aby za bardzo nie nachodziły na siebie jego części. Polewamy przygotowanym sosem.

Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 200stopni C.

3 komentarze:

  1. proste ale zawsze na czasie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie spróbuję czegoś nowego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co przeglądam Twojego bloga tym jestem bardziej głodnaa.
    Chyba wpadnę do Ciebie na obiadek :))

    Doris:))

    OdpowiedzUsuń