Filet z kurczaka w sosie czosnkowym
składniki :
- Filet z piersi kurczaka ( Najlepiej podwójny ) – jednak to zależy od liczby porcji
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- pieprz, sól, szczypiorek
- jajko
- olej do smażenia
przygotowanie:
Propozycja
podania : z brokułami i ryżem.
1.Podwójny
filet z piersi kurczaka dzielimy na dwie lub trzy części. Obtaczamy jajkiem
roztrzepanym z pieprzem i solą. Smażymy na średnim ogniu ( około 1,5 minuty z
każdej strony)
2.
Rozgrzewamy piekarnik do 200stopni C.
3. 3-4 łyżki
jogurtu naturalnego mieszamy z czosnkiem granulowanym, pieprzem, szczypiorkiem
i blendujemy lub po prostu mieszamy.
4. Kurczaka z
patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego, tak aby za bardzo nie nachodziły
na siebie jego części. Polewamy przygotowanym sosem.
Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 200stopni C.
proste ale zawsze na czasie! ;)
OdpowiedzUsuńChętnie spróbuję czegoś nowego :)
OdpowiedzUsuńCo przeglądam Twojego bloga tym jestem bardziej głodnaa.
OdpowiedzUsuńChyba wpadnę do Ciebie na obiadek :))
Doris:))