do obiadu, do śniadania - idealna
sałatka z ogórkiem, kurczakiem i płatkami migdałowymi
składniki:
- ogórki (surowe)
- koperek, szczypta cukru, pieprz, sól
- śmietana 12% ( w zależności od ilości ogórków, około pół szklanki )
- kilka łyżek płatków migdałowych
- filet z piersi kurczaka
Filet kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku i smażymy. Następnie zdejmujemy z ognia, gdy mięso nie będzie już różowe.
Płatki migdałowe podsmażamy na małym ogniu, ciągle mieszając.
Mięso i płatki dodajemy do miski z ogórkami.
W szklance mieszamy śmietanę z koperkiem i cukrem. Dolewamy do naszej sałatki i dokładnie mieszamy.
Idealne na takie upały:)
OdpowiedzUsuńŚwietna, chętnie odtworzę u siebie w domu :)
OdpowiedzUsuń