biszkopt do herbaty


biszkopt do herbaty

składniki:

  • pół szklanki białego cukru
  • 3 duże jajka ( oddzielone żółtka od białek )
  • pół szklanki mąki pszennej
  • dodatkowo: cukier puder
Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubijając, stopniowo, dodajemy cukier. Następnie powoli dodajemy żółtka, ciągle mieszając. Dodajemy mąkę, mieszając drewnianą łyżką.

Ciasto wykładamy na przygotowanej blasze (prostokątnej) wyłożonej papierem do pieczenia. Nastawiamy piekarnik na 180stopni.
Posypujemy je cukrem pudrem i odstawiamy na 5 minut.
Znowu posypujemy cukrem pudrem i wstawiamy do piekarnika (180stopni, 18minut).
Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz