Honey Cupcakes z kremem czekoladowym
Na 16 babeczek:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki cukru białego
- 2 jajka
- płaska łyżeczka sody
- 1/3 szklanki oleju
- 2/3 szklanki miodu
- 1 szklanka mleka
- 1 płaska łyżka siemia lnianego
- łyżeczka cynamonu
Mieszamy suche składniki : mąkę, proszek, cukier, sodę, siemię lniane, cynamon.
Następnie ciągle mieszając dodajemy resztę składników, aby wszystkie połączyły się na gładką masę.
Piekarnik nastawiamy na 180stopni. Formy do babeczek smarujemy masłem i przekładamy do nich masę.
Pieczemy w piekarniku przez 35 minut, pilnując przez ostatnie minuty, aby za bardzo się nie spiekły.
krem:
- szklanka śmietanki 30%
- pół gorzkiej czekolady (drobno posiekanej)
- 4 duże łyżki Nutelli
Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Mieszamy mikserem. Dodajemy Nutellę i ponownie mieszamy. Krem jest gotowy do udekorowania babeczek.
ojej jak smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńjeśli masz ochotę to zapraszam na rozdanie kulinarne :)
zjadłabym chętnie:)
OdpowiedzUsuńMiód uwielbiam, wszelkie kremy też, coś dla mnie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń