jabłka zapiekane w cieście francuskim
Niespodziewani goście, presja czasu, brak specjalnych składników? To żaden problem, zawsze można znaleźć rozwiązanie..pyszne rozwiązanie :) Jabłka zapiekane w cieście francuskim przygotujesz w 10 minut a czas pieczenia to tylko 20 minut !Ich niebywałym smakiem zaskoczysz nawet najwybredniejszych smakoszy :)
Składniki na 16 sztuk:
- 2 jabłka
- opakowanie ciasta francuskiego
Jabłka myjemy i obieramy.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( ok 3,5 x 3,5 cm ). Delikatnie rozwałkowujemy je.
Jabłka kroimy na nieduże kawałki, umieszczamy w środku każdego kwadratu.
Ciasto zawijamy na wzór koperty ( zawijamy do środka naprzeciwległe rogi ).
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej przygotowane koperty z jabłkami.
Pieczemy w 180 st. C przez ok 22 minuty.
Pyszny i szybki deserek :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione połączenie, ciasto z jabłkami, ja jeszcze posypuję jabłka cukrem i cynamonem, mniam, a ciasto kupuję w lidlu w wersji light, zawsze troszkę mniej kalorii :)
OdpowiedzUsuń