jabłka zapiekane w cieście francuskim

 jabłka zapiekane w cieście francuskim
Niespodziewani goście, presja czasu, brak specjalnych składników? To żaden problem, zawsze można znaleźć rozwiązanie..pyszne rozwiązanie :) Jabłka zapiekane w cieście francuskim przygotujesz w 10 minut a czas pieczenia to tylko 20 minut !
Ich niebywałym smakiem zaskoczysz nawet najwybredniejszych smakoszy :)



Składniki na 16 sztuk:

  • 2 jabłka
  • opakowanie ciasta francuskiego
Sposób przygotowania:

Jabłka myjemy i obieramy.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( ok 3,5 x 3,5 cm ). Delikatnie rozwałkowujemy je.
Jabłka kroimy na nieduże kawałki, umieszczamy w środku każdego kwadratu.
Ciasto zawijamy na wzór koperty ( zawijamy do środka naprzeciwległe rogi ).
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej przygotowane koperty z jabłkami.
Pieczemy w 180 st. C przez ok 22 minuty.



2 komentarze:

  1. Moje ulubione połączenie, ciasto z jabłkami, ja jeszcze posypuję jabłka cukrem i cynamonem, mniam, a ciasto kupuję w lidlu w wersji light, zawsze troszkę mniej kalorii :)

    OdpowiedzUsuń