odpowiednia na każdy dzień tygodnia
zupa pieczarkowa z makaronem
składniki:
- 1,5l bulionu
- ok 20g pieczarek
- sól, pieprz, ziarenka smaku
- 3 łyżki śmietany
- drobny makaron
- 1 łyżka masła do smażenia
przygotowanie:
Gotujemy 1,5 l bulionu z dodatkiem przypraw.
Pieczarki myjemy i kroimy. Kroimy drobno cebulę. Podsmażamy razem pieczarki i cebulę na patelni, na maśle. Dusimy co najmniej 15 minut. Następnie dodajemy do bulionu i gotujemy.
Szklankę zupy odlewamy do miski i mieszamy ze śmietaną. Następnie przelewamy do zupy i mieszamy.
Doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy w oddzielnym garnku z odrobiną soli, dodajemy do miseczek z gotową zupą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz