kompot z rabarbaru
Nastał czas rabarbaru - a więc zapraszam na kompot, smaki dzieciństwa ;)
składniki:
- garnek wody
- 4 łodygi rabarbaru
- 1 duże jabłko
- cukier (ilość do smaku)
przygotowanie:
Do garnka z wodą dodać drobno pokrojone jabłko oraz rabarbar. Gotować pod przykryciem tak długo, aż woda nabierze różowego koloru a owoce będą bardzo miękkie. Pod koniec gotowania dodać cukier w ilości dobranej indywidualnie przez nas samych. Przecedzić. Trzymać w chłodnym miejscu.
Klasyk, na dodatek pyszny :)
OdpowiedzUsuńjaki piękny kolor!
OdpowiedzUsuńA ile wody w litrach bo garnki są różne :)
OdpowiedzUsuńok 2 litry wody :)
UsuńSmak dzieciństwa.. :) i do tego puszysta drożdżówka z rabarbarem :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz jestem na Twoim blogu, jest super, trzymam kciuki i życzę powodzenia, pozdrawiam Was ;)
OdpowiedzUsuń_____________________
http://mustache-blog.blogspot.com/