kompot z rabarbaru


kompot z rabarbaru 
Nastał czas rabarbaru - a więc zapraszam na kompot, smaki dzieciństwa ;)

składniki:


  • garnek wody
  • 4 łodygi rabarbaru
  • 1 duże jabłko
  • cukier (ilość do smaku)

przygotowanie:

Do garnka z wodą dodać drobno pokrojone jabłko oraz rabarbar. Gotować pod przykryciem tak długo, aż woda nabierze różowego koloru a owoce będą bardzo miękkie. Pod koniec gotowania dodać cukier w ilości dobranej indywidualnie przez nas samych. Przecedzić. Trzymać w chłodnym miejscu.


6 komentarzy:

  1. A ile wody w litrach bo garnki są różne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. www.gotowaniewparze.blogspot.com19 maja 2014 18:23

      ok 2 litry wody :)

      Usuń
  2. Smak dzieciństwa.. :) i do tego puszysta drożdżówka z rabarbarem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pierwszy raz jestem na Twoim blogu, jest super, trzymam kciuki i życzę powodzenia, pozdrawiam Was ;)
    _____________________

    http://mustache-blog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń