mus czekoladowy
Delikatny, puszysty a najlepszy schłodzony :) Polecam jako deser albo dodatek do innych deserów :)składniki:
- 200ml śmietany kremówki 36% (schłodzonej!)
- 100g mlecznej czekolady
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżeczka ciemnego kakao
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. (włożyć do naczynia znajdującego się nad garnkiem z gotującą się wodą).
Śmietanę ubić na sztywno (potrwa to kilka minut). W międzyczasie dodać cukier puder.
Następnie do śmietany dodać czekoladę, zmiksować. Dodać kakao i jeszcze raz zmiksować, do połączenia składników.
Podawać w pucharkach samodzielnie lub jako dodatek do deserów.
Przed podaniem mus najlepiej jest schłodzić.
\
idealne na depresyjne dni :P
OdpowiedzUsuńidealne na każdy dzień, bym napisał :]
OdpowiedzUsuńproste a idealne!
OdpowiedzUsuń