mus czekoladowy

 mus czekoladowy
 Delikatny, puszysty a najlepszy schłodzony :) Polecam jako deser albo dodatek do innych deserów :)


składniki:
  • 200ml śmietany kremówki 36% (schłodzonej!)
  • 100g mlecznej czekolady
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka ciemnego kakao

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. (włożyć do naczynia znajdującego się nad garnkiem z gotującą się wodą).
Śmietanę ubić na sztywno (potrwa to kilka minut). W międzyczasie dodać cukier puder. 
Następnie do śmietany dodać czekoladę, zmiksować. Dodać kakao i jeszcze raz zmiksować, do połączenia składników.

Podawać w pucharkach samodzielnie lub jako dodatek do deserów.
Przed podaniem mus najlepiej jest schłodzić.
\

3 komentarze: